Пари Сен Жермен се нуждае спешно от продажбата на футболист, от който в клубната хазна трябва да постъпят 40 милиона евро, съобщава “Le Parisien”. Френският клуб се нуждае от тази сума най-късно до 30 юни.

Точно преди седмица шефовете на ПСЖ проведоха среща с ръководството на УЕФА в Нион, за да обсъдят финансовото положение на клуба и това дали той спазва правилата за „Финансов феърплей“.

От Пари Сен Жермен е изискано да докаже чрез своите финансови документи, че отговаря на всички изисквания.

Шефовете на френския клуб са представили пред УЕФА два нови спонсорски договора с китайски компании. Единият, от които е с маркетинговата агенция „Desports“, която плаща по 20 милиона евро на година на френския шампион. Договорът между двете страни е с продължителност от три години.

Освен тези два нови спонсорски договора, ПСЖ е представил пред УЕФА новите си контракти с „Nike“ и „Fly Emirates“.

Въпреки всичко това, Пари Сен Жермен се нуждае от нови постъпления в размер на 40 милиона евро до 30 юни, за да балансира своя бюджет. Очаква се французите да сторят това с продажбата на Гонсало Гедеш. Португалският футболист през настоящия сезон играе под наем във Валенсия и испанският клуб е основен кандидат за неговия подпис, но Манчестър Юнайтед също не крие своя интерес към него.

ПСЖ отговори относно публикуваната информация във „Financial Times“

УЕФА с доказателства, че ПСЖ е нарушил Финансовия феърплей

ПСЖ разполага с два месеца, за да събере 50 милиона

ПСЖ не е нарушил правилата на УЕФА при покупката на Неймар и Мбапе

УЕФА със съмнения относно приходите на Пари Сен Жермен