Пари Сен Жермен разполага с два месеца, за да събере 50 милиона евро и по този начин да спази правилата за „Финансов феърплей“ на УЕФА. Ако това не стане факт, клубът е заплашен да отнесе много сериозно наказание.

Президентът на парижани Насер Ал-Келайфи ще бъде изслушан в централата на УЕФА на 20 април, за да докаже, че финансовите потоци на френския клуб са абсолютно законни и се спазват договорите, които са подписани със спонсорите на ПСЖ. Той също така ще трябва да обясни огромната разлика между направените разходи за нови попълнения и приходите постъпили в клуба от продажбата на играчи.

Представителите на Милан и Интер също ще бъдат изслушани в централата на УЕФА в същия ден.

Комисията за финансов феърплей към УЕФА не откри нарушения на правилата по отношение на трансферите, които бяха осъществени от ПСЖ през лятото на 2018 година.

Пари Сен Жермен пръсна 407 милиона евро за трансферите на Неймар от Барселона и Килиан Мбапе от Монако. Парижани се нуждаят от постъпления в размер от около 75 милиона евро до 30 юни, за да успеят да балансират финансовата си рамка. През зимния трансферен пазар в клуба постъпиха 28 милиона евро от продажба на играчи, така че сега ПСЖ се нуждае от още 50 милиона евро, за да влезе в параметрите на финансовия феърплей.

ПСЖ не е нарушил правилата на УЕФА при покупката на Неймар и Мбапе

Както е известно, Килиан беше взет под наем за един сезон със задължителна клауза за откупуване на стойност 180 милиона евро. Тя по всяка вероятност не влиза в разследването, тъй като сумата ще бъда преведена през идното лято.

УЕФА със съмнения относно приходите на Пари Сен Жермен