Пари Сен Жермен реагира възможно най-бързо, за да защити имиджа си, след като публично бе оповестена информацията от „Financial Times“ за разследването на УЕФА на финансовите средства на френския клуб и неговите спонсори от Катар.

Пари Сен Жермен излезе с официално прессъобщение, в което заявява, че информацията, която е публикувана е грешна и не отговаря на истината.

От френския клуб също така уточниха, че „процедурата е в ход“. Париж Сен Жермен е в постоянен контакт с партньорите си от УЕФА.

„Четири години бяха разследвани от УЕФА и европейският орган има ясна представа за състоянието на финансовите средства на клуба, и по-специално размерите на многогодишните спонсорски договори“, се казва в съобщението на Пари Сен Жермен. 

"След четири години бяхме последвани от УЕФА, всъщност европейският орган има ясна и прозрачна визия за състоянието на финансовите средства на клуба, и по-специално размерите на многогодишните договори, които го обвързват с членовете му ".

Експертите от Евроцентралата, която разследва френския гранд след привличането на Неймар и Килиан Мбапе през миналото лято, ще се съберат, за да дискутират ситуацията, а решението се очаква да бъде взето през юни.  Неймар пристигна във Париж с рекорден трансфер от Барселона на стойност 222 милиона евро, а Мбапе беше взет под наем от Монако с опция за закупуване за 180 милиона евро. Освен това възнагражденията на двамата футболисти възлизат на общо около 40 милиона евро на сезон. По правилата на финансовия феърплей клубовете нямат право да генерират загуби от над 30 милиона евро за 3-годишен период. Санкциите при нарушаване на това правило започват от солидна финансова глоба, като могат да стигнат дори до изключване от евротурнирите.

УЕФА с доказателства, че ПСЖ е нарушил Финансовия феърплей

ПСЖ разполага с два месеца, за да събере 50 милиона

ПСЖ не е нарушил правилата на УЕФА при покупката на Неймар и Мбапе

УЕФА със съмнения относно приходите на Пари Сен Жермен