УЕФА има сериозни съмнения относно приходите, които Пари Сен Жермен декларира, че получава от спонсорски договори, твърди „Journal Du Dimanche“. Според информацията, от Европейската футболна централа са открили „съществени различия“ между това, което френският клуб казва, че влиза в клуба от спонсорски договори и проучените от асоциацията.

 УЕФА вече наложи финансова глоба през 2014 година на Пари Сен Жермен за неизпълнение на задълженията относно спазването на правилата за „Финансов феърплей“. Сега под наблюдението на централа попадат сметките и спонсорските договори на парижкия клуб.

От УЕФА са получили доклад от външна одиторска компания, която е направила анализ на договорите между Пари Сен Жермен и катарските спонсори ( Ooredoo, QNB Bein и QTA). 

Именно в този доклад се говори за „съществени различия“ между цифрите признати от клуба и реалната стойност на договорите.

През 2014 година УЕФА вече понижи реалната стойност на договора между Катарския туристически орган и ПСЖ, която бе обявена за 200 милиона евро, а след това от клуба признаха, че реално получават 100 милиона евро. От Европейската футболна централа наложиха глоба в размер на 60 милиона евро на френския клуб заради подправянето на финансови документи.

Към момента нито от УЕФА, нито от Пари Сен Жермен правят коментар по темата.

Пари Сен Жермен вече се намира в много деликатно положение, след като през миналото лято плати 222 милиона евро на Барселона за Неймар, а след края на настоящия сезон са длъжни да извадят още 188 милиона евро на Монако за Килиан Мбапе. Клубът е принуден да търси баланса, за което ще трябва да продаде някои футболисти, за да получи допълнителни приходи.

Планът на ПСЖ за “Финансовия феърплей“ работи

УЕФА засилва контрола върху финансите на клубове, като проектът се нарича „Финансов феърплей 2.0“ и се очаква да бъде приет в следващите седмици. 

ПСЖ не е нарушил правилата на УЕФА при покупката на Неймар и Мбапе