Олимпик Лион с голямо удоволствие обяви завръщането на Жорж Микаутадзе в своите редици, в родния му клуб. Грузинският национален нападател подписа 4-годишен договор, който го свързва с клуба до 30 юни 2028 година. Трансферът, договорен с ФК Метц, включва сумата от 18,5 милиона евро, към която може да се добави бонус от до 4,5 милиона евро, както и споделено участие в бъдещи трансферни печалби, в размер на 1 милион евро и 15% от капиталните печалби, пишат от Олимпик Лион на официалната си страница.

Жорж Микаутадзе, който има 29 мача и 13 гола за националния отбор на Грузия, скоро сътвори история за своята страна, като достигна до осминафиналите на UEFA EURO 2024 при своето дебютно участие. Въпреки, че отборът му беше отстранен от бъдещите шампиони Испания, Микаутадзе завърши като един от най-добрите голмайстори на турнира с 3 гола в 4 мача.

Роден в квартал Герланд на Лион през октомври 2000 година, Жорж Микаутадзе е носел  гордо цветовете на Олимпик Лион до 15-годишна възраст, преди да продължи кариерата си в Сен-Прис и по-късно във ФК Метц. По време на периода си в лоренския клуб, той записа 64 участия във всички състезания, отбелязвайки впечатляващи 38 гола и предоставяйки 13 асистенции.

Въпреки интереса от страни и клубове в цяла Франция и Европа, Жорж Микаутадзе винаги даваше приоритет на Олимпик Лион. Неговата лоялност към клуба и голямото му решимост ще бъдат безценни активи за предизвикателствата пред него в бъдеще.

Грузинският нападател, който в момента се наслаждава на няколко дни почивка след забележителната си кампания на UEFA EURO 2024, ще се присъедини към своите нови съотборници, когато те се върнат от предсезонния лагер в Австрия на 27 юли.