Плеймейкърът на Лион Набил Фекир най-вероятно ще парафира с Ливърпул още преди Световното първенство в Русия, което започва на 14-ти юни. За това намекна наставникът на френския клуб Бруно Женесио.

Фекир направи отличен сезон за Лион, отбелязвайки 23 гола в 39 мача, и добавяйки към тях още седем асистенции. В лигата французинът има 18 попадения, които го нареждат на четвърто място при реализаторите след Кавани, Товен и Неймар.

Ливърпул е фаворит за подписа на футболиста, като „червените“ разполагат със сериозна сума за трансфери. Юрген Клоп все още не е използвал парите от сделката за Филипе Коутиньо през януари и може да си позволи крупни покупки това лято.

През уикенда Лион ще изиграе последния си мач от сезона срещу Ница, а двубоят ще бъде и последен за някои с екипа на френския клуб, като в това число наставникът на Лион добави и Фекир.

„Трябва да оставим настрана всички емоции. За някои играчи това ще бъде последният мач. Този факт трябва да даде на тези играчи още по-голяма сила. В такива моменти трябва да си кажеш: „Напускам, но помогнах на този отбор да се класира за Шампионската лига“, коментира Женесио.

„Предстои и Световно първенство. Само много велики играчи могат да игнорират този факт. Смятам, че Набил ще изиграе много голям мач в събота“, каза още наставникът на Лион.

Според спекулациите във Франция, Ливърпул ще брои за френския национал над 60 млн. паунда