Монпелие продължава да мечтае за място в Лига Европа през следващия сезон. На своя "Стад де ла Мосон" тимът надделя с 2:0 над Каен и все още е вперил поглед към челните позиции с надежда да завърши в Топ 5 тази кампания. 

Развръзката в мача дойде след почивката, когато паднаха и двете попадения. Те бяха дело на Гаетан Лаборд в 51-та минута, както и автогол на Пол Баис няколко минути след това. А успехът на домакините можеше да е и много по-убедителен, но Анди Делор се скъса да пропуска. 

Преди почивката нямаше много интересни положения. Рубен Агилар и Анди Делор пропуснаха шансовете си за Монпелие, докато Казимир Нинга не беше точен при едно от редките положения пред играчите на Каен. Така полувремето приключи без отбелязани голове. 

Но упорството на домакините нямаше как да не даде резултат малко след подновяването на играта. В 51-та минута Дамиен Льо Талек стреля мощно от добра позиция, но вратарят Брис Самба изби с една ръка. При добавката обаче Гаетан Лаборд със слаб, но добре насочен изстрел с глава насочи топката в мрежата за 1:0. 

Всичко в мача като интрига приключи в 58-та минута. Тогава при едно центриране в наказателното поле на Каен се случи доста нещастен карамбол за гостуващия тим, при който Пол Баис по най-нелепия и нещастен начин си отбеляза автогол за 2:0. 

До края на мача всички шансове бяха за домакините. Но Анди Делор се скъса да пропуска. Първо в 63-та минута от чиста позиция стреля право в тялото на вратаря, а няколко минути по-късно отново пропусна. В 69-та минута страхотен удар на Лаборд беше спасен от Самба. 

В 73-та минута Исмаел Диоманде можеше да намали за гостите с единствения им хубав шанс за целия мач, но ударът му мина буквално на няколко сантиметра от лявата греда и авансът на Монпелие остана непокътнат. 

Отново Делор пропусна две положения до края на мача, при едното от които беше останал почти сам срещу вратаря, но в крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха и домакините се поздравиха с чиста победа с две попадения аванс. 

След тази развръзка Монпелие събра 35 точки на шестата позиция, с колкото е и Страсбург. Но от третата позиция, която би дала дори квота за Шампионската лига, домакините от този мач са само на две точки. Каен пък е точно над чертата на изпадащите със своите 18 точки, с колкото е и Амиен.