Отборът на Монпелие регистрира второ поражение в последните си 3 шампионатни срещи в Лига, като отстъпи с 0:2 при гостуването си срещу Нант в мач от 18-ия кръг.

Хората на Мишел Дер Закарян платиха цената за ранния червен картон на Гаетан Лаборд. Водещият голмайстор на тима (със 7 гола, колкото има и неговият съотборник Анди Делор) беше отстранен с директен червен картон още в 19-ата минута. Той и бранителят на „канарчетата” Диего Карлос се завтекоха към една спорна топка, като и двамата замахнаха доста опасно във въздуха. Проблемът произтече от това, че бутоните на Лаборд се впиха в кожата на бразилеца и реферът нямаше особени опции, освен да отстрани нападателя.

Оттам нататък за Нант беше лесно да диктува темпото, но дори с човек повече домакините трябваше да почакат до 62-ата минута за откриващия гол. Валентен Ронжие с удивителен диагонален пас отляво смени фронта на атаката и остави Уарис Маджийд съвсем сам срещу вратаря – 1:0.

В 72-ата минута Монпелие можеше да изравни, след като Делор се извиси над отбраната и с глава стреля много опасно, но и неточно покрай десния стълб.

Девет минути преди края груба грешка на вратаря и защитниците реши мача в полза на Нант. Румънският национал Чиприан Татарушану се провали в опита да боксира една вдигнала се високо топка в наказателното си поле, като се сблъска със свой съиграч. Рикошетът сервира кълбото за Никола Палоа пред празната врата и 31-годишният защитник не можеше да сбърка – 2:0.

В класирането Нант се изкачи поне временно до 11-ата позиция с 23 точки, колкото има и 12-ият Ним. Монпелие остава четвърти с 30 пункта, като скоро може да се окаже с еднакъв актив не само със Сент Етиен, но и с Олимпик Марсилия, стига „финикийците” да спечелят домакинството си срещу Монако.

В друг мач от кръга Амиен и Анже завършиха без победител при 0:0. Това не подобри кой знае колко положението на който и да е от двата тима – Анже е 15-и с 20 точки, докато Амиен е 17-и, първи над зоната на изпадащите с 18 (колкото има и 16-ият Каен).