Рен и Монпелие не успяха да вземат така важната за тях победа в преследването на целите си, а именно място в Топ 5 на класирането на Лига 1. Те се занулиха на "Роажон Парк" и не помогнаха на амбициите си. 

Домакините определено могат да съжаляват повече за изпуснатия успех, защото треснаха гредата в началото на втората част, а и повечето чисти положения бяха на тяхната сметка, но не се материализираха. 

Иначе най-чистото положение преди почивката беше за Монпелие. В 31-та минута Елиес Шакири получи пас като по конец в наказателното поле, но ударът му мина буквално на няколко сантиметра встрани от дясната греда. 

Така все пак почивката дойде при нулево равенство, а след нея домакините се активизираха. Между 55-та и 60-та минути те можеха да изковат успеха, но направиха три невероятни пропуска, а в основата на всичко беше Хатем Бен Арфа. 

Първо той в 55-та минута от пряк свободен удар не можа да намери очертанията на вратата за няколко сантиметра едва. Само две минути след това получи топката в наказателното поле, но ударът му срещна лявата греда. 

Час след началото на мача отново бившият френски национал беше близо до гола, когато пак стреля от пряк свободен удар, но изпълнението му мина на сантиметри над напречната греда. Тези три ситуации бяха страхотни, но късметът не беше с Рен. 

До края на мача имаше повече предпазливост от двата отбора и в крайна сметка попадения не паднаха, което попречи на амбициите на двата тима за Европа. Или поне така изглеждат нещата на пръв поглед в средата на сезона. 

След тази развръзка Монпелие е на 6-та позиция с 32 точки, с колкото е и петият Страсбург. Рен е с две позиции по-надолу и с две точки по-малко.