В двубой от 21-ия кръг на Лига 1 Марсилия спечели гостуването си на Каен с минималното 1:0. Победното попадение реализира резервата Морган Сансон в 48-ата минута, а домакините завършиха двубоя с 10 души, след като Фредерик Жилбер си изкара два жълти картона в рамките на 6 минути между 45-ата и 51-ата и напусна терена. Това беше и първа победа на тима от последните 9 мача.

Димитри Пайе пропусна да открие резултата в 9-ата минута при чиста ситуация, домакините отвърнаха с удар на Нинга, но той беше блокиран. Удар на Амави в 18-ата минута не намери целта.

В 26-ата минута нападателят на Марсилия Димитри Пайе получи контузия и напусна терена, като на негово място влезе Морган Сансон.

Най-опасният играч на домакините от Каен Нинга стреля добре в 29-ата минута, но Манданда се справи. улови. 

Строотман отправи удар към вратата на домакините в края на първата част, но гол нямаше. В добавеното време на първото полувреме Нинга стреля опасно, но Манданда показа класа.

В 48-ата минута на срещата Марсилия откри резултата с попадение на Сансон след перфектна асистенция на Строотман. Само три минути по-късно домакините останаха с човек по-малко след изгонването на Жилбер.

В 81-ата минута Окампос вкара топката в мрежата, но попадението беше отменено поради засада. Малко преди края на двубоя Товен пропусна да увеличи преднината на Марсилия. След този успех Марсилия заема 7-ото място с актив от 31 точки, но и два мача по-малко. Каен е на 16-ото с 18 точки.

В друг мач от този кръг Анже победи с гол в последната минута с 1:0 гостите от Нант. Победното попадение реализира Фулгини. След този успех Анже заема 15-ото място с 23 точки, а Нант е позиция по-нагоре със същия точков актив.