Суперзвездата на Барселона Лионел Меси изобщо не се учудва на раздора в Пари Сен Жермен, който Неймар сътвори. Според „Диарио Гол” аржентинецът е усещал, че подобни спорове като този с Кавани относно дузпата срещу Олимпик Лион се задавали и на „Камп Ноу”.

Пари били в основата на скандала между Неймар и Кавани

Освен на терена, Кавани и Неймар се сдърпали и в съблекалнята

През лятото ПСЖ хвърли умопомрачителните 222 милиона евро, за да привлече бразилския национал и да нанесе сериозен удар по реномето на Барселона. Неймар впечатли при старта на своята кариера в Париж и в откриващите си 6 мача отбеляза 5 гола, като заформи и добро партньорство с другото марково попълнение – Килиан Мбапе.

25-годишният бразилец обаче набързо показа и другата си страна, като детинските му спорове с Кавани по време на мача срещу Лион обиколиха заглавията по цял свят. Не само треньорът на ПСЖ Унай Емери трябваше да дава обяснения, но се стигна до намеса и на клубния президент Насер Ал-Хелайфи.

След скандала: Неймар иска от ПСЖ да разкара Кавани

Кавани отрече да има проблеми с Неймар

„Диарио Гол” твърди, че Меси не е изненадан от случилото се. Макар че двамата изкараха 4 чудесни години при „блаугранас”, гарнирани с две титли на Испания и трофей от Шампионската лига, петкратният носител на „Златната топка” е имал едно на ум относно доскорошния си съотборник. Меси е бил наясно с огромния стремеж на Неймар да се утвърди като най-важната фигура за Барса, но това така и не се получи, а до голяма степен това развитие предопредели и трансфера в ПСЖ.

Шейхът се намеси в караниците между Неймар и Кавани

Испанското издание също така твърди, че макар публично Меси да поддържа друго впечатление, той е много по-щастлив без Неймар в събелкалнята. Чудесната форма на 30-годишния нападател го доказва със своите 9 гола в откриващите 5 срещи от Ла Лига.