Треньорът на Пари Сен Жермен Унай Емери отправи сериозна забележка до своите нападатели Неймар и Единсон Кавани, които при победата над Олимпик Лион имах спор кой да изпълни дузпа.

Каръкът Лион се провали в опита да спре ПСЖ

Снощи парижани надиграха „хлапетата” с 2:0, а резултатът можеше да бъде и по-красноречив, ако Кавани не бе пропуснал въпросния наказателен удар. Преди изпълнението му той имаше недвусмислен диалог с Неймар, който също имаше желание да изпълни. В крайна сметка уругваецът се заинати, а най-скъпият играч в историята се отдалечи видимо недоволен.

Емери не остана очарован от спора между звездите си и заяви, че той е човекът, който определя кой да изпълнява изстрелите от бялата точка. „Дузпите в нашия отбор могат да бъдат изпълнявани от няколко футболиста. Единият е Кавани, а другият – Неймар. По принцип идеята е да има джентълменско споразумение на терена кой ще бие”, коментира испанският специалист.

„След тази случка ние вътрешно ще решим кой да изпълнява бъдещите дузпи, защото и двамата могат да ги вкарват, а аз искам да ги редувам в това отношение. Ако няма съгласие, ще решавам аз. Не искам това да се превръща в проблем за нашия отбор”, отбеляза Емери.