Неймар е поискал от ръководството на Пари Сен Жермен Единсон Кавани да бъде продаден след скандала между двамата, който се разигра по време на мача срещу Олимпик Лион (2:0) на „Парк де Пренс“ от шестия кръг на Лига 1.

Неймар и Кавани се скараха по време на мача кой да изпълни дузпата, която бе отсъдена в полза на парижани. Това предизвика сериозен скандал и коментари по темата.

Според информациите във френската преса, Неймар е разговарял с президента Насер Ал-Келайфи и директно го е призовал Кавани да бъде продаден.

Неймар е обявил на Ал-Келайфи, че неговото съвместно съществуване с Кавани е абсолютно невъзможно и е поискал продажбата на уругвайския нападател.

Президентът на ПСЖ е поставен пред дилема, докато се опитва да изглади отношенията между двамата.

Емери издърпа ушите на дечковците Неймар и Кавани

Кавани бе категоричен, че той ще изпълни дузпата, а след това я пропусна. Неймар бе видимо раздразнен, когато съотборникът му отказа да отстъпи.

Освен на терена, Неймар и Кавани се сдърпали и в съблекалнята

Скандалът между двамата е продължил и в съблекалнята, където двамата е трябвало да бъдат разтървавани от техните съотборници.

Пари били в основата на скандала между Кавани и Неймар

Мнозина смята, че основната причина Неймар да премине в Пари Сен Жермен е да се превърне в основен футболист в отбора и е напуснал Барселона, за да излезе от сянката на Лионел Меси.