Лион постигна победа с 2:1 над Сент Етиен в двубой от 21-ия кръг на Лига 1 в прекрасно зрелище. Успехът дойде в добавеното време и отлична игра на вратаря Лопес, който направи невероятни спасявания. За домакините точен беше Амума през първата част, но с попадения на Фекир от дузпа и Дембеле обратът беше пълен.

Гостите създадоха първата опасност пред вратата на Руфие още в 5-ата минута, но Фекир беше затворен от бранителите на домакините. В 12-ата минута Мемфис Депай пробва с акробатичен удар от далечно разстояние да матира Руфие, но той се справи със ситуацията.

Домакините стигнаха до откриване на резултата като с глава Хамума се разписа след центриране отдясно в 21-ата минута на срещата. До почивката Сент Етиен имаше няколко възможности да удвои преднината си, но не сполучи.

През втората част Лион заигра по-добре, като създаде доста опасности пред вратата на съперника. Хазри на два пъти беше отчаян от Лопес в 62-ата минута на срещата. Лион стигна до дузпа в 63-ата минута, която Фекир превърна в гол и се стигна до изравняването - 1:1.

Лион тръгна да търси победно попадение и в добавеното време Дембеле донесе 3-те точки на тима си. Домакините също имаха добри ситуации, но не бяха от печелившата страна в този мач. След този успех Лион заема 3-ото място с 37 точки, а Сент Етиен е четвърти с точка по-малко.


В друг мач от кръга Бордо победи у дома с минималното 1:0 Дижон.