През лятото на 2017-а година бразилецът Неймар Жуниор се превърна в най-скъпия футболист в историята на футбола, след като премина от Барселона в ПСЖ за 222 млн. евро.

От онзи момент насам обаче неудачите за латиното не спират. В тези два сезона Неймар не само, че не успя да се опази от тежки травми (както преди година, така и сега страда от тежка травма през пролетния дял на първенството), но и до момента не е бил на терена при нито един от вдигнатите трофеи от състава.

В последните два сезона ПСЖ е спечелил общо 4 титли - две шампионски, както и 1 Купа на Лигата и 1 Купа на Франция. Неймар не е бил на терена поради травми в нито един от мачове, които носят тези триумфи на отбора.

По-лошата новина за играча е, че той бе на терена в злощастния двубой срещу Рен този уикенд. ПСЖ изпусна преднина от два гола (2:2 в редовното време), след което загуби Купата на Франция на дузпи.

След края на двубоя самият бразилецът се забърка в скандал, след като при изкачването на стълбите на централната трибуна, за получаване на сребърните медали, Неймар удари фен, който го провокира словесно.

В Шампионската лига главоболията на крилото също не спират. Той е играл само един елиминационен мач с екипа на ПСЖ - (загубата с 1:3 с Реал Мадрид на "Сантиаго Бернабеу" преди година). След това Неймар получи контузия и не игра в реванша в Париж.

През този сезон съдбата му бе подобна, след като не взе участие в двубоите с Манчестър Юнайтед, в които ПСЖ претърпя поредно крушение в Европа.