Новият президент на Бразилия Жаир Болсонаро наскоро проведе среща с бащата на Неймар, на която двете страни обсъждаха данъчните проблеми, които изпитва звездата на Пари Сен Жермен.

Изглежда, че след срещата проблемите на Неймар ще бъдат решени.

Припомняме, че Неймар и неговото семейство бяха обвинени в укриване на данъци в Бразилия след трансфера на играча в Барселона през 2013 година.

През 2016 година Федералната данъчна агенция към Министерството на икономиката обвини Неймар, че е укрил 188 милиона реала.

Данъчните власти установиха, че играчът е укрил част от данъците си през компанията „NR Sports“. Освен това той е пропуснал да декларира приходите си от реклама и имиджови права, както и други спонсорски договори подписани с Барселона и други компании между 2011 и 2013 година.

Разследването на вестник „Folha de São Paulo“ публикувано през декември 2018 година разкри, че след някои направени плащания и отстъпки направени от страна на правителството на бившия президент Мишел Темер, Неймар и семейството му все още имат дълг от 69 милиона реала.

В резултат на този фискален проблем Неймар-старши се срещна с президента Жаир Болсонаро и с министъра на икономиката Пауло Гедес, както и с ръководителя на Федералната служба Маркос Чинтра, за да намерят решение на казуса. От разговора е водно, че е намерен благоприятен изход за данъчните задължения на компаниите от групата „NR Sports“.

В Бразилия, някои медии и голяма част от общественото мнение не пропускат да подчертаят поразителното съвпадение, че данъчните проблеми на Неймар се решават няколко седмици след излъчването на видеоклип за подкрепата на Болсонаро.

В този клип Неймар се появява с бразилския президент и израелския премиер Бенямин Нетаняху, който кани звездата на ПСЖ и световния шампион по сърфинг Габриел Медина да посетят Израел.

Както Неймар, така и неговото семейство никога не са скривали подкрепата си за настоящия бразилски президент.

Подобно на много други знакови бразилски футболисти като Роналдиньо, Ривалдо, Габриел Жезус, Лукас Моура, Кафу и Неймар обяви публично своята подкрепа към президента Жаир Болсонаро и неговото правителство.