Пари Сен Жермен изпи поредна горчива чаша през този сезон, губейки финала за Купата на Франция срещу Рен след изпълнение на дузпи. Поражението с 8:7 (2:2 в редовното време и продълженията) със сигурност ще се обсъжда месеци наред особено заради начина, по който хората на Томас Тухел изтърваха аванс от 0:2, постигнат до 21-ата минута на срещата.

Другият основен миг от мача без грам съмнение беше директният червен картон за младата сензация Килиан Мбапе. В 118-ата минута световният шампион не остави никаква друга възможност на главния съдия Руди Буке, след като опита влизане с бутоните в коляното на Дамиен Да Силва от „червено-черните”. В действията на 20-годишния нападател нямаше и най-малка нотка за опит да играе с топката, след като бутоните му съвсем целенасочено попаднаха точно под коляното на противниковия защитник.

Не по-малко учудваща беше и реакцията на Мбапе на показания червен картон, като талантът всячески се опита да убеди съдията, че бърка. Телевизионните повторения ясно показаха, че Да Силва е истински късметлия, че успя изобщо да продължи мача, тъй като подобни влизания нерядко водят и до прекратяване на кариера.