Второто дело, което бразилския инвестиционен фонд „DIS“ заведе срещу звездата на Пари Сен Жермен Неймар и бившия президент на Барселона Сандро Росей, заплашва 25-годишния футболист с две години затвор, което на практика ще попречи на евентуален негов трансфер в Реал Мадрид, съобщава радио „Cadena SER“.

Върховният съд на Испания е образувал второ дело срещу Неймар, което е планирано да влезе в съдебна зала през април следващата година.

Ако Неймар получи присъда за две или повече години, той няма да може да пребивава в Испания, защото иначе ще трябва да я излежи.

Прокуратурата иска две години затвор за Неймар и глоба от 10 милиона евро, а също така пет години за бившия президент на Барселона Сандро Росей.

От своя страна бразилския инвестиционен фонд, който е частно обвинение призовава за пет години лишаване от свобода за звездата на Пари Сен Жермен и осем за Сандро Росей и Хосеп Мария Бартомеу.

Единственото решение двете страни да не стигнат до съдебната зала е предварително споразумение, което Сандро Росей и Неймар трябва да постигнат с бразилския инвестиционен фонд.

От фонда обявиха няколко пъти, че са готови да стигнат до края в обвиненията срещу Неймар и Росей, така че едва ли ще приемат обезщетение пред възможността да се стигне до открит съдеб процес.

Първото дело на „DIS“ срещу Неймар и Росей не стигна до желания край от фонда, тъй като бяха намерени несъответствия в събраните доказателства и част от показанията.

Неймар "избухна" при въпрос за Реал Мадрид

През юни 2016 година бордът на директорите на Барселона ратифицира споразумение с испанската прокуратура, чрез което клубът призна, че е извършил данъчно престъпление. Барселона плати 5,5 милиона евро глоба, а Министерството на финансите приключи казуса с влизането в сила на допълнителна декларация от страна на каталунския клуб в размер на 13,5 милиона евро.

Освобождаваща клауза праща Неймар в Мадрид

Перес готви трансферна бомба до две години 

Освен това от Барселона признаха, че 40-те милиона евро, които клубът е платил на една от компаниите на бащата на Неймар за периода между 2011 и 2014 година съответстват на заплатите на играча. 

ПСЖ отрече в договора на Неймар да има освобождаваща клауза