Лион изпусна спечелен мач в гостуването на Страсбург и не успя да направи по-решителна крачка в борбата си за осигуряване на третата позиция в Лига 1. "Хлапетата" водеха с 2:0 на гости в Елзас, но допуснаха изравняване до 2:2 и ще треперят в развръзката за зона Шампионска лига. 

Муса Дембеле наниза по един бърз гол в началото на двете полувремена и даде уж комфортен аванс на гостите. Но Людовик Айорк с два гола в рамките на 60 секунди между 69-та и 70-та минута донесе равенството на домакините и остави битката без победител. 

Още в 3-та минута Лион поведе в резултата. Тогава фрапантна грешка в защитата на Страсбург позволи на Мартен Терие да излезе сам срещу вратаря, но ударът му беше избит. Топката обаче падна на крака на Максуел Корне, който намери Муса Дембеле пред голлинията и той нямаше как да сбърка - 1:0. 

До почивката "хлапетата" изпуснаха няколко невероятни положения, като с най-много пропуски се открои Дембеле, който на три пъти не можа да намери целта. Корне също не беше точен и в крайна сметка почивката дойде при само гол аванс на гостите. 

Те обаче бързо промениха това статукво след подновяването на играта. В 50-та минута Ламин Коне фаулира Усем Ауар в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. В 52-та минута от нея Дембеле направи 2:0 и сякаш всичко беше наред по пътя към победата за Лион. 

Но домакините не се предадоха. И само в рамките на минута можаха да сътворят немислимия обрат. Първо в 69-та минута Адриен Томасон центрира и Людовик Айорк с глава и с помощта на рикошет успя да намали на 1:2. 

Буквално секунди по-късно, в следващата си атака, елзасците успяха да изравнят. Тогава пак Томасон намери по перфектен начин Айорк и той с хубав диагонален удар от границата на наказателното поле направи 2:2. 

Този резултат се запази и до края на мача, с което двата тима не си помогнаха особено в преследване на целите си. Лион остава трети с 50 точки, но може да бъде доближен от преследвачите Марсилия и Сент Етиен, които тепърва ще играят мачовете си от кръга. Страсбург пък е 9-и с 38 точки и се отдалечи от битката за Европа.