Страсбург и Лил не излъчиха победил в мача помежду си от 26-ия кръг на Лига 1. Двубоят помежду им завърши при 1:1 и така двата състава си поделиха по точка. Това бе второ поредно реми и за двата състава в шампионата. „Песовете“ поведоха чрез Нанитамо Иконе, а домакините изравниха след попадение на Антони Гонсалвеш.

Гостите от Лил бяха по-активният тим на терена, въпреки че домакините имаха леко преимущество що се отнася до владението на топката. Момчетата на Кристоф Галтие стигнаха до по-чистите ситуации, но така не успяха да материализират повече от една от тях.

Страсбург пръв опита да застраши вратата на своя съперник, като още в седмата минута Адриен Томасон, получил отличен пас в пеналта, стреля малко встрани от десния стълб.

Лил застраши съперниковата врата в 21-ата минута. Рафаел Леао овладя страхотно подаване, след което се нагласи и стреля, но стражът разгада намеренията му и отрази.

Последваха силни минути за гостите, а положения се заредиха пред Никола Пепе, който без малко щеше да се разпише в 22-ата минута, след това в 32-ата минута Пепе отново изтормози отбраната на домакините, а шанс се разкри и пред Людовик Айорк, но без успех.

Натискът на Лил даде резултат в 42-ата минута, когато Рафаел Леао пусна много хитър пас към Нанитамо Иконе, който намери пространство пред себе си и стреля по трева. Топката първо се отби в десния стълб, преди да се опелете в мрежата за 1:0.

Страсбург успя да изравни след почивката. В 68-ата минута Антони Гонсалвеш бе оставен непокрит, стигна до пас в пеналта и без да се бави шутира за 1:1.

В класирането Лил заема второто място с 51 точки, докато Страсбург е осми с 37.

В следващия кръг Страсбург е домакин на Олимпик Лион, а Лил посреща Дижон.

Междувременно в мач от същия кръг Сент Етиен надви Дижон с 1:0 с гол на Невен Суботич. Във временното класиране Сент Етиен е четвърти с 43 точки, докато Дижон е в зоната на изпадащите, 18-ти с 20 пункта.