Д-р Джулиано Позер е диетолог, който се слави с широка популярност, благодарение на един от своите клиенти – Лионел Меси. Тайната за успеха на специалиста обаче не се крие само в храната, а и в допълнителните елементи, на които обръща внимание.

Д-р Позер има клиника в град Сачиле, Северна Италия, и е спортен диетолог. Той специализира в оптимизирането на мускулната дейност чрез употреба на специфични храни. Специалистът обаче залага още на комбинация от хомеопатични лекарства, емоционална терапия и балансирана диета. 

Лионел Меси се довери на Джулиано Позер, след като се появиха проблеми с храносмилателния тракт. Преди повече от 3 години звездата на Барселона започна често да повръща, като това стана видно дори за феновете, защото се случваше по време на мачове. Нападателят страдаше и от мускулни травми, които бяха започнали да затрудняват представянето му. Напрежението, заради високата летва, която сам си постави, се превърна в бреме.

Всичко това вече е в историята.

Малко след като започнаха да работят заедно, Лионел Меси се избави от тези проблеми.

„Зеленчуците, сезонните плодове и добрата минерална вода са важни елементи от работата на нашите мускули. Трябва да намалите приема на обработени храни, замърсени с пестициди, хербициди, антибиотици, медикаменти”, споделя самият д-р Позер.

„Разбира се, алкохолът, цигарите, газираните напитки  и някои храни не се толерират. Затова футболистите често плащат последствията от лошото си хранене. Захарта е най-големият враг на професионалния спортист”, допълва още диетологът.

Джулиано Позер не крие, че работи заедно с други специалисти. Неговите методи включват комбинирани упражнения и емоционални терапии, с помощта на психотерапевти, както и лекарства, добивани от цветята на д-р Бах.

Преди да започне да посещава специалиста, Лионел Меси си е позволявал да прекалява с пица и червено месо. Днес вече белият хляб, макаронените изделия, говеждото, яйцата, мидите и млечните продукти са в миналото му. Нападателят яде онова, от което се нуждае тялото му, а не от онова, което желае той.

Лионел Меси

източник: instagram.com/leomessi

Менюто му беше заменено от органични и пресни храни, от минерална вода, пълнозърнести храни, бобови храни, риба, зехтин и йерба мате чай (билков чай със силата на антиоксидант, със съдържание на кофеин).

Лионел Меси

източник: instagram.com/leomessi

Диетологът позволява употребата на малко сол, защото е необходима за мускулите и цялото тяло. Препоръчва висококачествения зехтин, сушените плодове, суровите ядки и семената.

„Месото трябва да бъде в определени количества. По-малко, отколкото аржентинците и уругвайците са склонни да ядат, защото тялото трудно го преработва”, допълва още специалистът.

Д-р Джулиано Позер дължи успеха си най-вече на създаването на баланс между ума и тялото. Науката е насочена към физическите данни, но той се занимава и с емоциите на своите клиенти. Затова препоръчва и екстрактите, разработени от английския хомеопат Едуард Бах. Само с няколко капки се предполага, че могат да изчезнат страхът, тревогата, омразата и нерешителността.

Мотото, с което посреща всеки пациент в кабинета си, гласи: „Човешкият ум е като парашут, работи, само когато е отворен.”

Доверието между лекар и пациент е от решаващо значение. Затова самият Джулиано Позер не разкрива никакви конкретни подробности за Лионел Меси. Още след първите срещи между двамата, футболистът свали няколко килограма.

„Бих казал, че Меси преобърна живота ми с главата надолу. Особено през първите няколко месеца, телефонът ми не спря да звъни – хора и журналисти започнаха да се обаждат от всички краища на света”, споделя самият диетолог.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Messi a Sacile (Pn) #messi #Messi #leo #leomessi #LeoMessi #Sacile #sacile #giulianoposer

Публикация, споделена от Paolo Lassandro (@paololassandro) на

Д-р Джулиано Позер смята, че ако един мускул е контузен поради удар или претоварване от мачове, няма какво да направи. Но ако не може да се намери резонна причина за травмата или играчът се контузва, неразбираемо за медицинските екипи в един отбор, то тогава има нещо нередно в диетата му като цяло.

По време на 30-годишната си кариера той е помогнал на много футболисти, най-вече от Серия А. Сред по-популярните имена са и тези на Роберто Баджо, Серхио Агуеро, Анхел ди Мария, Джорджо Киелини, Гонсало Игуаин и Пауло Дибала. Диетите на всеки един от тях е различна, според спецификата и нуждите на самия играч.

Освен с футболисти, диетологът е работил и с колоездача Давиде Рибелин, който спечели олимпийски медал в Пекин, въпреки че по-късно му беше отнет заради допингови обвинения. Позер не използва забранени вещества, но на два пъти успява да помогне на Ребелин в неговата спортна кариера.

В крайна сметка, футболното дълголетие, убийственото натоварване и животът на най-висока предавка си има цена. Д-р Позер обаче изглежда знае каква е тайната, за да направи професионалния спортист още по-добър, за по-дълго време.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💗

Публикация, споделена от Leo Messi (@leomessi) на