Отборът на Монако постигна минимална, но изключително ценна победа с 1:0 срещу Дижон в мач от 13-тия кръг на Лига 1. Единственото попадение за монегаските беше дело на Алексндър Головин.

През първата част двубоят беше двуостър, като и двата тима имаха своите шансове. За гостите две хубави възможности пропусна нападателя Муса Чоуа, докато Камил Глик на два пъти не успя да се разпише след ъглови удари. 

Все пак решителният момент в срещата настъпи в 42-а минута. След продължителни действия Ислам Слимани беше намерен на границата на наказателното поле. Нападателят отигра с едно докосване към нахлуващия от втора позиция Головин, който с удар от въздуха матира стража на гостите за 1:0.

През втората част гостите натиснаха в търсене на изравнителен гол. Нападателят Чоуа отново имаше две изгодни възможности, но отново Бенжамен Леком беше на правилното място и в двата случай, за да запази чистата си мрежа и победата за своя тим. 

По този начин Монако се приближи на само 1 точка от третия в класирането Лил, събирайки 18 пункта и заемайки 8-та позиция. Дижон, от своя страна, остана на предпоследното място с 12 точки. 

Ето и всички резултати от изиграните в 21:00 в съботния ден двубой в Лига 1: 

Лил - Мец 1:0

Реймс - Анже 0:0

Страсбург - Ним 4:1