Бившият треньор на Монако Тиери Анри, който преди дни пое отбора на Монреал Импакт от МЛС, разкри интересни подробности за неуспешния си престой в Лига 1. 
 
"Понякога се получава, друг път не. Имах нелош опит с националния отбор на Белгия, макар че там не бях старши-треньор. Но в трудните ситуации човек опознава себе си. Това не се случва само с мен, а с всички хора", откровен е Анри.
 
Според него е важно човек да се учи от грешките си.
 
"Много често знаеш, че ще паднеш, но трябва да станеш. Нужно е да се поучаваме от случилото се. Ако не се връщаме към него, това ще е единствената грешка, която може да бъде направена", разсъждава бившият нападател.
 
Тиери Анри е оптимист за предстоящата си работа в Монреал.
 
"Аз не се страхувам, ще се стремя да вникна  в клубната философия и идентичност на отбора. Това е много важно, за да могат феновете да се асоциират с клуба и да видят хора, които се тревожат за тях, притесняват се за клуба, в който играят. И ще се опитам да предам това на отбора. Освен това съм привърженик на директния стил. Да пресираш съперника още в неговата половина, да преминаваш във фаза защита веднага щом загубиш топката. Но трябва да имаш и план Б, защото понякога тази лига е безмилостна", каза още Анри.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thierry Henry with the big motivation. 😤

A post shared by Sky Sports (@skysports) on