Френският нападател Никола Анелка обяви, че селекционерът на националния отбор Раймон Доменек го е накарал да се отврати от футбола, принуждавайки го да играе на различна позиция по време на Световното първенство.

Анелка бе изгонен от лагера на „петлите” в ЮАР, след като обиди треньора си. Нападателят обаче е категоричен, че Доменек е този, който „трябва да се срамува”, след „грешките в селекцията”.

„Най-много съжалявам за това, че не ми бе даден шанс да играя на позицията, на която съм най-добър,” сподели Анелка пред френски всекидневник. „Ако треньорът искаше футболист, който да седи и чака в наказателното поле, просто не трябваше да ме вика мен. Това е грешна селекция.”

„Треньорът, а не играчите, трябва да се срамува от поведението му след мача с Южна Африка, когато отказа да стисне ръката на техния треньор,” добави Анелка. „А после аз съм бил този, който не показвал уважение?! Нямам уважение към камикадзета. Ако той искаше да се самоубие, трябваше да го направи сам, а не да ни завлича и нас.”