Нападателят на Челси Никола Анелка заведе дело срещу френското издание "Екип", заради публикуваните от вестника негови думи на полувремето на мача Мексико-Франция от Мондиала в ЮАР.

Вербалната атака на Анелка срещу вече бившия селекционер на "петлите" Реймон Доменек на полувремето на мача с Мексико бе публикувана на първата страница на "Екип" на 19 юни.

Анелка обаче заяви, че не е използвал същите думи, публикувани във вестника и съди "Екип" за клевета. "Той критикува цитатът, използван в едно от нашите издание. Завел е дело за клевета. 'Екип' стои зад версията си и ще запази доводите си за съда", написа вестникът днес.

Конфликтът с Доменек се получи, заради желанието на специалиста Анелка да заиграе на върха на атаката. "Когато треньорът ме помоли да стоя в атака, всичко ми стана ясно", заяви нападателят.

"Казах си, че той прави това нарочно, за да намери друг, който да поеме вината вместо него. Аз промърморих някои неща, които ще останат в съблекалнята. И това трябва да е така. Но със сигурност, тези думи са различни от това, което четох в "Екип". Самият Анелка бе изваден от отбора на Франция след скандала.