Италия спечели гостуването си на Финландия с 2:1 с победен гол от спорна дузпа. Така "адзурите" продължават без грешка по пътя към финалите догодина. Загубата на финландците дава теоретичен шанс на Армения да се бори със северняците за второто място в групата. Това пък от своя страна не е много добре за сложните сметки на България, които показват, че за нас е изгодно наследниците на Яри Литманен да се класират още тази есен за Евро 2020. По този начин би се увеличил шансът на "лъвовете" да достигнат до плейофите в турнира Лига на нациите през пролетта, когато ще се разпределят последните визи за европейското.
 
През първото полувреме италианските национали създадоха много положения пред вратаря Лукас Храдецки, но в повечето случаи стражът на Байер (Леверкузен) показа завиден рефлекс.
 
След почивката "Скуадрата" продължи да търси гола и той падна в  59-ата минута. Имобиле засече центриране отдясно на Федерико Киеза не без съдействието на централните бранители на Финландия. Изненадващо в 72-ата минута домакините изравниха, след като получиха право да изпълнят дузпа. Точен от бялата точка за 1:1 бе Теему Пуки.
 
В 79-ата минута шотландският рефер Боби Мадън даде много спорна дузпа за фаворита. Топката се отби в лакътя на бранител на Финландия, но домакините претендираха, че ръката е била плътно до тялото на играча. Споровете не смутиха Жоржиньо, който с техничен удар в долния ляв ъгъл направи 2:1 за Италия.