Словакия победи Северна Ирландия като гост с 2:1 след продължения, за да си гарантира място на Евро 2020. Словаците откриха резултата с попадение на Куцка в 17-ата минута, но домакините изравниха след автогол на Шкриняр в 88-ата минута. В 110-ата минута Дюриш се разписа и даде аванс на отбора си, а това се оказа и победното попадение в мача.

Още в 5-ата минута Далас получи отличен пас, но бранител на Словакия беше на висота и предотврати опасността. Три минути по-късно удар на Макнеър беше спасен с вещина от вратаря на словаците. Две минути по-късно Руснак си освободи пространство и стреля опасно, но топката мина над напречната греда на съперниковата врата.

В 17-ата минута Куцка откри резултата в полза на Словакия. Той се възползва от грешка в отбраната на домакините и матира стража Пийкок-Фарел. Домакините отвърнаха с опасен изстрел на Макгин в 21-ата минута, но Родак беше на висота и спаси.

Словакия организира добра атака в 30-ата минута чрез Мак, но ударът му беше блокиран от бранител. Срещата продължи с опасности и пред двете врати, но до почивката нов гол не падна.

Статистиката от Северна Ирландия - Словакия

източник: Sofa Score

Домакините организираха доста добра атака в 53-ата минута на срещата, но удар на Уошингтън беше спасен с вещина от Родак, който запази аванса на отбора си. Десет минути по-късно удар на голмайстора в този мач до този момент Куцка премина встрани от вратата.

Влезлият като резерва Дюриш отправи два удара към вратата на съперника между 69-а и 71-а минута, но и двата не сполучиха.

Домакините възстановиха равенството след автогол на Шкриняр, който прати топката в собствената си врата в 88-ата минута на мача. Две минути по-късно само гредата спаси Словакия от попадение, след като удар на Уайт от границата на наказателното поле нацели страничния стълб на Родак.

В 101-ата минута на мача отново Родак спаси отбора си от попадение след опасен удар на Лафърти. В края на първото продължение Хамшик стреля опасно, но Фарел спаси удара.

Словакия отново излезе напред в резултата с попадение на резервата Дюриш в 110-ата минута на мача. Той съумя да се измъкне от бранителите на съперника и не остави шансове на вратаря с прецизен удар от границата на наказателното поле. В последната минута на продължението Родак направи невероятно спасяване след удар на Еванс и спаси преднината на тима си, с което и класира тима си на Евро 2020.

Северна Ирландия - Словакия 1:2
голмайстори: 0:1 Куцка (17), 1:1 Шкриняр (88-автогол), 1:2 Дюриш (110)


съставите на двата отбора:

Северна Ирландия: Пийкок - Фарел, Далас, Каткарт (99-Фланаган), Еванс, Люис, Макгин (77- Лафърти), Макнеър (104-Фъргюсън), Дейвис, Сейвил (65-Томпсън), Макгинис (77-Бойс), Уошингтън (66-Уайт)

Словакия: Родак, Хубочан, Шкриняр, Шатка, Пекарик, Лоботка (65-Хрошовски), Мак (65-Дюриш), Хамшик (106-Грегуш), Куцка, Руснак, Дуда (85-Мраз)

главен съдия: Феликс Брих (Германия)