Световният шампион Франция се отърси от шока, причинен им от Турция преди няколко дни, и се завърна на победния път в квалификациите за Евро 2020. Тимът на селекционера Дидие Дешан не допусна никакви изненади срещу аутсайдера Андора и записа успех с 3:0 като гост.

Двубоят на националния стадион в Андора обаче ще се запомни повече с постижението, което регистрира Килиан Мпабе. Детето-чудо на френския футбол вкара своя гол номер 100 в своята професионална кариера. Мбапе стига до своето юбилейно попадение в мач 180. Головете му са реализирани за националния тим на Франция, за който вече има 13, както и за отборите на Монако и Пари Сен Жермен.

Мбапе издуха здраво Меси и Роналдо

Мбапе откри резултата още в 11-ата минута на срещата в Андора и даде тон за лесен успех на „петлите”. Уисам Бен Йедер и Флоран Товен направиха резултата класически с голове до почивката, а през второто полувреме Курт Зума покачи на 4:0.

В другия мач от групата, Турция разочарова своите фенове след знаменития успех в предишния кръг от квалификациите над Франция. Днес тимът на Шенол Гюнеш отстъпи при визитата си на Исландия, а победата на домакините допълнително завърза борбата за първото място.

Рагнар Сигурдсон реализира две гола, за да даде комфортна преднина на своите до 31-ата минута, а пет преди края на първата част Дорукан Токуз намали за Турция и запази интригата в мача.

През второто полувреме обаче, силите на Турция не стигнаха поне за точка, която щеше да ги задържи на първото място в Група H. Въпреки че гостите владееха инициативата в мача, те успяха да отправят едва два точни удара, с единия от който бе отбелязан и техния гол в срещата.

В същото време Албания излъга Молдова като домакин с 2:0 и така регистрира втората си победа в кампанията. Андора остава единственият тим от групата без спечелена точка.