Отборът на Белгия постигна четвърта победа от четири мача в квалификационния цикъл за Евро 2020. В мач от Група I „червените дяволи” бяха безкомпромисни срещу Шотландия, записвайки успех с 3:0.

Ромелу Лукаку успя да се разпише на два пъти, а Кевин Де Брюин заби третото попадение в последната минута на срещата, която се игра на стадион „Крал Бодуен” в Брюксел.

Домакините бяха с класа над своя противник, а резултатът 3:0 е най-малкото, с което успяха да се отърват островитяните. Футболистите на Белгия изпълниха цели 14 корнера, докато гостите от Шотландия не успяха да регистрират нито един.

Така след изиграването на четири мача от началото на борбата за място на Евро 2020, белгийските имат пълен актив от 12 точки и еднолично заемат първата позиция в групата.

Втори е тимът на русия, който в същото време успя да надделее минимално над Кипър с 1:0. Единствения гол в мача отбеляза Алексей Йонов в края на първата част.

В първия мач от днешната програма Казахстан разби с 4:0 абсолютния аутсайдер Сан Марино, който вече има допуснати цели 20 гола и отбелязан нито един.