Бразилия завърши 1:1 при гостуването на Еквадор в среща от световните квалификации в зона Южна Америка.Играчите на селесао трябва да благодарят на своя вратар Жулио Сезар, който спаси отбора на Дунга от поражение.

Футболистите на Еквадор тотално надиграха петкратните световни шампиони, но бяха отчаяни от намесите на вратаря на Интер Жулио Сезар.

Домакините изпуснаха няколко отлични положения за гол и бяха наказани от резервата Жулио Баптища, който откри резултата в 74-а минута, съобщава БТА. Все пак Еквадор спаси точката с изравнително попадение на влезлия като резерва Кристиан Нобоа минута преди края на мача.

Голмайсторът за Бразилия - Жулио Баптища, влезе на мястото на неубедително представилия се Роналдиньо.

След 11 кръга в зона Южна Америка, Бразилия е на четвърто място с 18 точки, на пет след лидера Парагвай. Равенството е шесто за Бразилия в кампания. Еквадор е седми с 13 точки.

Чили победи Перу като гост с 3:1 и се утвърди на третото място в класирането с 19 точки. Алексис Санчес вкара гол и изработи другите два за успеха на Чили.

Санчес откри резултата още във 2-а минута, а Умберто Суасо направи 2:0 в 32-а минута от дузпа, за нарушение срещу Алексис Санчес.

Жоан Фано върна едно попадение две минути по-късно, но в 70-а минута Матиас Фернандес направи 3:1 за Чили след пас на Алексис Санчес.

Тимът на Перу, който за последно се е класирал на световно първенство през 1982 година, заема последното място в групата и ще трябва да почака още четири години, за да направи нов опит за класиране на Мондиал.

Първите четири отбора в зона Южна Америка се класират за световното първенство, а петият играе бараж с четвъртия от зона КОНКАКАФ.