Бившият български национал Живко Миланов беше спряган от кипърските медии за сигурен напускащ състава на АПОЕЛ Никозия преди началото на подготовката на отбора. Дори те изчисляваха и каква неустойка трябва да му се плати, защото договорът му е до 30 юни 2019 г. 

След като обаче започна тренировки с кипърците, десният бек показа така типичното за него старание и трудолюбие и от низвергнат, се превърна в сигурен титуляр. Той се подвизаваше на коронната си позиция в мачовете от подготовката, очаква се да е титуляр и в първия официален мач за новия сезон. 

Той е в сряда от първия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу литовския Судува. Миланов с работоспособността си прати конкурента си на десния фланг на отбраната на пейката, въпреки че е доста по-възрастен от него. 

Футболистът скоро ще навърши 34 години и се очакваше точно заради възрастта му да бъде освободен, но доказа, че е незаменим за отбора. Сега вече може да се стигне до раздяла с АПОЕЛ, само ако той пожелае такава, написаха в Кипър.