Бившият национал на България Живко Миланов е изправен пред доста странна ситуация в своя АПОЕЛ Никозия. Той се готви с отбора, ще бъде картотекиран за евротурнирите, но с него предстои раздяла в най-кратки срокове. 

Според медиите в Кипър, той ще е един от двамата чуждестранни играчи, които шампионът на страната ще освободи преди началото на местния шампионат. Причината е, че отборът е надхвърлил квотата за чужденци, включително и за такива от Европейския съюз, с двама. И ще бъдат освободени или продадени най-възрастните легионери, сред които е и българинът. 

Но докато започне вътрешната надпревара, наставникът на АПОЕЛ смята да ползва Миланов в евротурнирите. Тимът от Никозия започва участието си в Шампионската лига на 10 юли срещу литовския Судува. 

От кипърския клуб са категорични, че единствената причина да търсят раздяла с Миланов е надвишаването на лимита за чужденци в състава. Иначе крайният бранител се е възстановил напълно от контузията, заради която не участва в края на миналия сезон, а и постепенно възвръща формата си. 

Ако АПОЕЛ използва Миланов в Шампионската лига и няколко седмици по-късно го освободи, както твърдят в Кипър, ще го постави в странна ситуация. Ако след това българинът си намери отбор, който игра в Европа, няма да може да го представлява в евротурнирите.