Първият финал между Бока Хуниорс и Ривър Плейт в Копа Либертадорес ще се проведе по програма. Имаше съмнения, че това може да бъде осуетено заради жалба от бразилския Гремио, който беше отстранен от "милионерите" на полуфиналите. 

Бившият тим на Роналдиньо претендираше за служебна победа, твърдейки че наставникът на аржентинците Марсело Галярдо е нарушил правилата, пренебрегвайки забраната си да има достъп до отбора в реванша на сблъсъка. 

Галярдо беше наказан да не седи на пейката и да не дава указания на Ривър в съблекалнята преди и по време на мача. Камери обаче го уловиха да влиза при възпитаниците си, макар да се беше постарал да се дегизира. Въпреки това беше разпознат. 

Гремио искаше поради тази причина да получи правото да играе на финала вместо "милионерите". КОНМЕБОЛ разгледа жалбата на бразилците, но не стовари толкова тежка санкция. Остава само наказанието за треньора на Ривър Плейт, който е глобен с 50 хил. долара и няма да има достъп до тима си в следващите му три мача в Копа Либертадорес. 

Това означава, че Галярдо няма да е близо до отбора си за двата финални сблъсъка. Те ще се проведат на 10 и 24 ноември. Домакин в първия от тях е Бока Хуниорс. Вечната аржентинска класика е и едно от най-големите съперничества не само в Южна Америка, но и в света.