Гигантите на аржентинския футбол - Бока Хуниорс и Ривър Плейт, ще се изправят за първи път един срещу друг във финала на най-престижния южноамерикански турнир - Копа Либертадорес.

Това стана факт, след като Бока успя да надиграе в два мача бразилския Палмейрас с общ резултат 4:2 (2:0 в първия двубой за Бока, 2:2 в реванша в Бразилия).

24 часа по-рано другият голям гранд от Буенос Айрес - Ривър Плейт, изхвърли родния тим на легендата Роналдиньо - Гремио след общ резултат 2:2, но един гол повече вкаран на чужд терен.
 
По програма финалните мачове за Копа Либертадорес са на 7 ноември на "Ла Бомбонера" и на 28 ноември на "Ел Монументал", но е възможна промяна - на 10 ноември и на 24 ноември.

Това ще бъде първи финал в този турнир (еквивалент на Шампионската лига в Европа) между двата гранда на Аржентина. Ривър Плейт, чийто прякор е "Милионерите", е шампион на страната 36 пъти, докато Бока - 33.

Двата тима са се срещали по пътя към финала в надпреварата общо три пъти - четвъртфинал през 2000 г., полуфинал през 2004 г. и осминафинал през 2015 г. Първите два пъти триумфира Бока, а преди три години Ривър.

Носителят на Копа Либертадорес играе на Световното клубно първенство, представлявайки Южна Америка, в края на годината, а там основен фаворит обикновено е победителят в изминалото издание на Шампионската лига - в случая Реал Мадрид.