Отборът на Замбия победи по категоричен начин тима на Судан в четвъртфинален мач от турнира за Купата на Африканските нации. Замбия се наложи с класическото 3:0 и безпроблемно продължава напред към полуфиналите на надпреварата. Съставът на Судан приключи двубоя с човек по-малко на терена, като това допълнително улесни задачата на победителите. Това е първо класиране на Замбия за полуфиналите за първи път от 1996 година.

Стофира Синзу даде преднина на Замбия с точно изпълнение в 15-ата минута, като този резултат се запази до почивката на мача. В 65-ата минута бе повратният момент в срещата, когато Али Идрис Фарах остави своите с човек по-малко на терена, извършвайки нарушение за втори жълт картон в наказателното поле. Така Замбия стигна до дузпа. Капитанът Феликс Катонко не успя да преодолее вратаря от първия път, но при добавката не сгреши.

Резервата Джеймс Чаманга оформи крайното 3:0, с което подпечата визите на своя тим за полуфиналите в турнира.

Лошо впечатление направи слабата посещаемост на срещата. Мачът бе изгледан на живо от едва 2000 човека. Замбия ще срещне на полуфинала победителя от двойката Гана - Тунис.