Резервата Ахиле Уебо записа две асистенции за равенството на Камерун 2:2 срещу Тунис, с което "лъвовете" продължиха напред на турнира с второ място от група "D".

На първа позиция завърши отборът на Замбия, който победи Габон с 2:1. Така три отбора - Замбия, Камерун и Габон завършиха с по 4 точки, но по-добрата голова разлика на първите два и повечето вкарани голове в директните мачове класираха Замбия и Камерун напред.

Уебо, който се появи на почивката на мястото на Жан Макун, подаде за головете на Самуел Ето'о и Ландри Нгуемо със страхотни изпълнения с гръб към вратата. Първо Ето'о изравни в 47-та минута, а голът за класирането вкара Нгуемо в 64-та. Мачът обаче не започна добре за Камерун, след като още в 1-та минута Амине Шермити изведе Тунис напред. Това се случи отново в 63-та, когато Аурелиен Шеджу прехвърли с глава собствения си вратар с автогол за 2:1 в полза на Тунис. Само минута по-късно обаче мачът приключи с гола на Нгуемо.

В другия мач от групата последният Замбия надви с 2:1 Габон и завърши на второ място с равен брой точки с Камерун и Габон. Райнфорд Калаба в 28-та и Джеймс Чаманга в 62-та минута класираха Замбия напред. Голът на Фабрис до Марколино в 83-та минута бе крайно недостатъчен за отбора на Габон, който бе на първо място преди последния ден.