Холандският футболист Жорди ван дер Лаан се раздели с тима на Телстар, след като избяга от лагера му, за да гледа на живо полуфинала от Шампионската лига между Тотнъм и Аякс. Той е обявил пред ръководството, че е болен и не може да тренира, а вместо това е пътувал до Лондон и е наблюдавал първия мач между двата отбора.

25-годишният нападател имаше огромен малшанс в случая, тъй като беше уловен от камерите на новия стадион на Тотнъм и това е довело до раздялата. Точно този момент от телевизионното предаване е бил забелязан от шефовете му и те са го освободили. 

"Знам, че е ситуацията е странна. Говорих с Пиет (Бутер, технически директор) в четвъртък и решихме да се разделим по взаимно съгласие. Казах им, че съм болен, защото иначе нямаше да ме освободят от тренировки. Взех решението, защото Телстар вече не играе за нищо, а и аз не получавам много минути на терена", каза Ван дер Лаан в интервю за IJmuider Courant.

"Още преди началото на мача бях уведомил част от ръководството, че съм в Лондон, така че едва ли са останали изненадани, когато са ме забелязали по телевизията. И все пак е странно, че изпъквам на всички снимки с голямата ми глава", добави той.

Сега Ван дер Лаан се подготвя да посети и реванша в Амстердам, след като самият футболист написа в социалните мрежи, че "така или иначе вече е свободен". Холандски журналист му предложи акредитация в замяна на няколко бири и нападателят прие.