Аякс спечели първия си трофей от пет години насам. Тимът на Ерик тен Хаг надделя над Вилем ll с 4:0 в Ротердам на "Де Кайп", с което си гарантира 19-та Купа на Холандия в своята история. 

Трофеят е първи за играчи като Френки Де Йонг и Матайс Де Лихт - лидерите на този отбор. За Де Йонг триумфът е по-специален, тъй като той го печели срещу родния Вилем ll - именно от този клуб той се присъедини към Аякс през 2015-а г., когато бе на 18 години.

Де Лихт пък е сърцето на този съвършено играещ организъм - капитан още на 19 години, като е смятан за сигурен напускащ в посока Барселона или Байерн Мюнхен през лятото.

Аякс продължава да се бори за требъл през този сезон. Тимът е лидер в Ередивизи с равен брой точки с ПСВ Айндховен (80 т.) два кръга преди края на сезона. По-добрите голови показатели до момента задържат играчите на Тен Хаг на върха.

Аякс е и на полуфинал в Шампионската лига, като има реален шанс да стигне до първия си финал в турнира през новия век. В първата среща от полуфиналите тимът спечели с 1:0 над Тотнъм като гост, като е на 90 минути - на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам на 8-и май, от това да се добере до последния мач. 

Вижте в галерията част от празненствата на амстердамския клуб след спечелването на Купата на Холандия!