На куриозна ситуация станаха свидетели зрителите на реванша от 1/8-финалите на Копа Либетадорес между колумбийския Хуниор и мексиканския Хагуарес, завършил при атрактивния резултат 3:3.

В 73-ата минута вратарят на Хагуарес Хорхе Виялпандо допусна трети гол в мрежата си и резултатът стана 3:2 в полза на домакините от Хуниор.

Въпреки че гостите падаха в резултата и щяха да отпаднат от турнира, треньорът на мексиканците Хосе Крус, вместо да пусне в игра офанзивен футболист, предприе странната за губещ тим вратарска смяна и 15 минути преди края пусна в игра резервния си страж Фабиан Виясеньор.

В този момент напускащия терена Виялпандо побесня и тръгна да се бие с треньора си Крус. Двамата обаче бяха бързо разтървани и до по-сериозно меле не се стигна.

В крайна сметка обаче излезе, че смяната, направена от наставника Хагуарес е успешна, тъй като воденият от Хосе Крус изравни за 3:3 в 87-ата минута и с общ резултат 4:4 (1:1 в първия мач в Мексико) се класира за 1/4-финалите на Копа Либертадорес.

Освен инцидента, в който замененият Хорхе Виялпандо нападна треньора си, двубоят между Хуниор и Хагуарес ще се запомни и с още един инцидент, при който играчи на мексиканците наритаха зверски нахлул на терена фен на домакините.