И седми съучастник се озова зад решетките на затвора в Куритиба за убийството на футболиста на Сао Пауло Даниел Кореа Фрейтас. Той беше убит по особено жесток начин в края на октомври в покрайнините на малкото градче Сао Жозе де Пиняис. 

Името на въпросния задържан е Едуардо Пуркоте. Според информациите от Бразилия, именно той е заварил футболиста в леглото със съпругата на фактическия си убиец. Пуркоте залостил вратата, докато се извършвало престъплението и подал касапския нож, с който първо Даниел Кореа Фрейтас е бил кастриран, а после почти обезглавен. 

Така освен Пуркоте, в затвора за убийството му са вече Едисон Бритес, който се призна за убиец, съпругата му Кристиана Бритес, която твърдеше, че е изнасилена от футболиста, впоследствие оказало се чиста лъжа, Алана Бритес - дъщерята на двойката, на чийто рожден ден се развива цялата трагедия и която е помогнала с намирането на още съучастници за убийството, Едуардо Енрике Рибейро да Силва, Давид Уилиан да Силва и Игор Кинг. Последните трима са помагали да се замаскират уликите и са получили пари за това от семейство Бритес. 

Според разследващите обаче може да има и друг мотив за убийството на Даниел Кореа Фрейтас, различен от ревността. Едисон Бритес е бил заловен с мотор, собственост на наркобос от Куритиба и който е бил издирван за трафик на наркотици. Разследва се възможността футболистът да е разбрал за нарковръзките на ревнивия съпруг и това да е една от причините да се е простил с живота си.