Брутално убийство на един от обещаващите футболисти на Сао Пауло потресе Бразилия. Атакуващият полузащитник на клуба Даниел Кореа Фрейтас е бил открит мъртъв в храсти в град Сао Жозе до Пиняис в щата Парана. 

Животът му е отнет по изключително брутален начин. Тялото му е открито почти обезглавено, а гениталиите му са били отрязани. Смята се, че убийството е било извършено в събота вечерта местно време, а от клуба потвърдиха смъртта му днес. 

Не е ясно кой е причинил смъртта му по толкова жесток начин. Иначе тялото му е намерено в отдалечена част на града, в която местните често намирали трупове. Той е бил убит на улицата и е бил влачен около 30 метра до храстите. 

"Сао Пауло съжалява горчиво за смъртта на своя футболист Даниел Кореа Фрейтас. Клубът съчувства на близките му за трагичната им загуба и им поднася най-искрените си и дълбоки съболезнования", написаха от клуба в Туитър. 

Даниел Фрейтас беше само на 24 години и беше собственост на Сао Пауло от 2015 г., като изкара последните два сезона под наем. През тази кампания се завърна в гранда на бразилския футбол.