Селекционерът на Холандия Берт ван Марвайк изрази притеснението си от контузията, която получи звездата на отбора му Ариен Робен в контролата с Унгария, спечелена с 6:1. Футболистът на Байерн Мюнхен се контузи тежко и е под въпрос за Световното първенство.

„Какви бяха мислите ми, когато видях Робен да се превива от контузията? Помислих си ‘Това не може да е истина!’ Мислех за такова нещо няколко пъти в последните седмици и всичко мина много добре, но сега това се случи”, заяви разстроеният Ван Марвайк.

„Мисля, че това бе неестествено движение от Робен. Мисля, че ще бъде лошо. От друга страна, Ван дер Ваарт имаше подобна контузия в Реал и бе възстановен за няколко седмици”.

„Не, това няма нищо общо с неговите истории с контузии. Това просто бе странно движение. Изиграхме брилянтна среща, но бих предпочел да сме загубили със здрав Робен”.

Специалистът признава, че ще трябва да се огледа за заместник на Робен. „По правилата на ФИФА, мога да разменя играчи 24 часа преди първия мач. Утре той ще премине скенер и ако има шанс да бъде здрав за Световното първенство, аз ще го грабна”.

„Не е здравословно да пътуваш с такива контузии. Сега имам 11 часа до полета, за да помисля за вероятни заместници”, допълни Ван Марвайк.