Новият вратар на Стандард Лиеж Виктор Валдес може и да си тръгна от Манчестър Юнайтед заради скандал с мениджъра Луис ван Гаал, но заяви, че това не променя неговата благодарност към холандеца, който му даде път към големия футбол.

Именно Ван Гаал бе човекът, който отвори вратата пред стража в Барселона, който впоследствие се превърна в една от легендите на клуба. Затова 34-годишният Валдес отказа да отправи каквато и да било критика към своя доскорошен наставник.

„Той ме откри, когато бях само на 20 години“, каза Валдес пред белгийските медии. „След моята контузия той ми се обади и ме помоли да дойда в Юнайтед. Трябва да му бъда благодарен.“

„Когато получих шанса да играя за Стандард, не се поколебах. Имах две опции: да остана в Юнайтед без да играя или да дойда тук, за да се забавлявам отново на терена. Нямах други сериозни предложения. Точно за 4 дни реших да дойда тук. Напусна Манчестър бързо и нямах възможност дори да поговоря с Маруан Фелаини за клуба или за града. Исках да стана футболист отново. В личен план искам да играя, докато стана на 40 години“, призна Валдес.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS