Треньорът на Стандард Лиеж Яник Ферера направи интересен коментар по повод привличането на Виктор Валдес под наем от Манчестър Юнайтед. По думите на специалиста легендата на Барселона е избрал белгийския гранд, за да докаже, че „не е мъртъв“.

34-годишният ветеран най-накрая си осигури няколко месеца далеч от мениджъра Луис ван Гаал, с когото дълго време бяха в жесток конфликт, заради който испанецът не само не играеше за Юнайтед, но и не тренираше с първия тим.

„От това, което видях от него дотук, мисля, че той е готов да играе още сега. Изобщо не се забелязва, че е бил извън игра за ивестно време“, каза Ферера. „Ако утре имахме мач, той щеше да играе. Валдес тренира на високо ниво в последните дни и ще донесе качеството, което търсим на този пост.“

„Намерих един невероятен професионалист. Час преди тренировката той вече е подготвяше да тренира. Ясно ми е – Валдес иска да докаже, че не е мъртъв. Макар да не съм си говорил с него, не виждам защо да не успее да влезе в испанския национален отбор за Евро 2016. Не съм сигурен, че той си е поставил такава цел, но аз го окуражавам“, добави наставникът на Стандард.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS