Бившият капитан на Англия и на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни вкара петото си попадение в първенството на САЩ, но не успя да помогне на отбора си Вашингтон Ди Си Юнайтед за нещо повече от равенство 3:3 с Ню Йорк Ред Булс.

Отборът от американската столица е 7-и с 35 точки, докато Ред Булс са на 2-о място с с 56- и двата в Източната конференция.

Уейн Рууни изведе своите напред с 2:1 в 64-ата минута, но третото попадение в мача на Брадли Райт-Филипс в 90-ата оформи крайното 3:3.

Рууни се разписа след двойно подаване с Ониел Фишер, а в 73-ата при 2:1 тресна горната греда.

Брадли Райт-Филипс е едва вторият футболист в историята на МЛС, който прави хеттрик винаги след като противника е повел преди това в резултата и записва първи свой хеттрик изобщо от май 2016-а година насам. С днешните три той има вече 19 гола и е втори голмайстор в Лигата Йозеф Мартинес от Атланта Юнайтед, който е с 28.

Чикаго Файър разгроми Орландо Сити с 4:0, като два пъти се разписа Неманя Николич, а по едно попадение добавиха сръбския голмайстор Александър Катай и Майкъл де Люв. Иначе двата отбора на са последните две места в Източната конференция на МЛС. /БТА