Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни довери пред английските медии, че след като се откаже от своята професионална кариера ще поеме към треньорското поприще.

Юношата на Евертън продължава да играе на голямо ниво, след като реализира трансфер от „карамелите” в американската МЛС лига и играе за столичния Ди Си Юнайтед. Договорът на 32-годишния стрелец с американския тим е до 2022-а година.

Най-големият реализатор за Манчестър Юнайтед и Англия вече обаче гледа към бъдещето, където се вижда като треньор и потвърди, че ще последва стъпките на Стивън Джерард и Франк Лампард. Последните двама станаха мениджъри, след като окачиха бутонките – Джерард е мениджър на шотландския Рейнджърс, докато Лампард е начело на Дарби Каунти.

„Футболът е всичко, което аз знам. Това съм правил през целия живот и смятам да го правя, след като приключа кариерата си. Мисля, че ще е срамно, щом играчи, като мен с такава кариера се отдалечат от спорта. Моите приятели Стиви и Франк направиха първите си стъпки като треньори и съм сигурен, че до две-три години ще има клубове от Премиър лийг, които ще се борят те да започнат да ги ръководят”, довери Рууни.

Английският нападател записа 13 срещи за отбора от Вашингтон, откакто подписа, в които отбеляза четири пъти и подаде за още шест други попадения.