Старши треньорът на Ростов Валерий Карпин се изказа ласкаво за последното си ново попълнение Ивелин Попов. Той дойде в тима, след като отказа няколко други предложения, а за легендата на руския футбол, който сега му е наставник, този ход говори само добри неща за отбора. 

"Процесът на преговорите с Ивелин Попов беше воден от ръководството. Аз само се срещнах с него и си поговорихме. Не съм му казвал някакви невероятни неща, за да го убедя да дойде при нас. Но определено бих казал, че за Ростов е успех да има такъв играч."

"Той, както и другият новопривлечен Роман Еременко, би трябвало да подсилят много състава ни. И двамата са играчи от висок профил. Голям успех на ръководството е тяхното привличане. Те може би имаха и други оферти, но избраха нас, което е похвално", заяви Карпин. 

Попето отиде в новия си тим като свободен агент, след като разтрогна договора си със Спартак Москва. Той избираше между няколко оферти от Русия, Турция, Китай и Обединените арабски емирства, но в крайна сметка акостира при Ростов.