Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов ще подпише договора си с Динамо Москва в следващите 48 часа, пишат в Русия. Той ще бъде първото ново попълнение, което ще бъде доведено от новите собственици в клуба. 

Очаква се още в понеделник контролният пакет акции на московския гранд да стане собственост на една от най-големите банки в страната VTB, пише изданието "Чемпионат". Финансовата институция ще осигурява по 65 млн. евро годишен бюджет и ще трансформира клуба, превръщайки го в един от най-добре осигурените от икономическо естество. 

Първите осигурени средства са именно за годишната заплата на Попето, която ще бъде в размер на 850 хил. евро, както вече обявиха в Русия. Очаква се новините за смяната на собствеността и пристигането на нападателя да бъдат обявени по сравнително едно и също време. 

Динамо ще бъде четвъртият руски клуб в кариерата на капитана на България. Той е в най-голямата страна на света от 2012 г., като отогава носи екипите на Кубан Краснодар, Спартак Москва и Рубин Казан. В чужбина е играл още за холандския Фейенорд и турския Газиантепспор.