Капитанът на националния отбор Ивелин Попов си постави високи цели с новия си клубен тим – Ростов. Футболистът подписа официално договор за 2,5 години и вече води подготовка с руския отбор.

„Благодаря, много съм щастлив, зареден съм с положителна енергия и зареден на вълна много работа. Много добре ме приеха, познавам се с някои от момчетата, бил съм с тях съотборник преди това. Снощи късно подписах договора си, направих една тренировка, днес ми предстои още една“, сподели Ивелин Попов пред Дарик радио.

Официално: Капитанът на България подписа с Ростов

„Хората от Ростов бяха много настойчиви, с голямо търпение ме изчакаха. Допада ми проектът, който имат тук. Отборът е в изгодна позиция в Русия, нов стадион, на всеки домакински мач ходят по около 25-30 хиляди души, всичко това ме накара да избера този отбор. Мисля, че решението ми е правилно. Вчера официално се запознахме с Валери Карпин.“

„Още преди около 15 дни той ми каза, че ме вижда на две позиции, не мога да коментирам къде ще предпочете треньорът да играя. За никого не е тайна, че за мен няма проблем, където и да ме сложат, аз съм готов да се раздаван на 100%. Убеден съм, че съм направил правилната стъпка.“

Попето: Вярвам, че ще имаме много щастливи мигове с Ростов

„Има доста време до първия мач на националния отбор на България. Така че тук не виждам, а и мисля, че няма нотка за притеснение от тази гледна точка“, коментира Попето.

„С моето семейство обсъждах варианта за българското първенство. Стигнахме до извод, че още е рано да се връщам, взех това решение и на този етап ще поиграя на малко по-различно ниво. Винаги съм бил максималист, с всеки отбор съм печелил трофей, само с Кубан загубихме финала през 2015. Надявам се да стигнем поне до финал за Купата на Русия, класиране в Лига Европа“, завърши Ивелин Попов.