Ерве Ренар обяви, че се разделя с националния отбор на Мароко след разочароващата кампания на тима за Купата на Африканските нации (КАН), в която мароканците отстъпиха от Бенин във фазата на осминафиналите.

„Настъпи моментът, в който трябва да затворя тази дълга и красива глава от живота ми, не без емоция и тъга, но решението е окончателно, взето далеч преди Купата на Африка 2019“, сподели Ренар в свое изявление.

„Да, ние всички се надявахме на повече по време на тазгодишното издание за Купата на Африка. Но това е футболът“, завърши той.

Французинът бе начело на Мароко от февруари 2016-та насам и изведе северноафриканската нация до първото им участие на Световно първенство в Русия миналото лято след две десетилетия.

Въпреки това, тяхното изненадващо отпадане с дузпи от Бенин дойде, след като съперникът бе останал в намален състав в продълженията и след като звездата на Аякс Хаким Зиеш пропусна от бялата точка в заключителните секунди на редовните 90 минути.

Ренар бе наставник на няколко отбора в Африка, като е единственият треньор, печелил Купата на Африка с два различни отбора – Замбия през 2012 и Кот д‘Ивоар три години по-късно. /БГНЕС